Re-integratie Spoor 2

Wat is Re-integratie Spoor 2?
Wanneer uw werknemer onverhoopt gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt raakt door psychische of lichamelijke klachten, is dit een lastige situatie voor zowel uw werknemer als u, de werkgever. Als Spoor 1 geen uitkomst biedt voor uw werknemer bij uw eigen bedrijf, dan bent u verplicht Spoor 2 in te zetten. Dan gaat u samen met uw werknemer op zoek naar een ander bedrijf waar deze werknemer blijvend in dienst kan treden.

Work2Work is de juiste keuze om deze werknemer aan een (nieuwe) passende werk te helpen bij een andere werkgever. Onze persoonlijke, betrokken en daadkrachtige aanpak en samenwerking met uw werknemer zal voldoen aan de wettelijke richtlijnen van Wet Verbetering Poortwachter en UWV.

Wat is Re-integratie Spoor 2?
Wanneer u als werknemer arbeidsongeschikt bent geworden en u uw huidige functie niet meer kan uitvoeren, is dit natuurlijk heel vervelend. Als Spoor 1 geen oplossing biedt, dan zal uw werkgever verplicht Spoor 2 moeten starten. Hierbij wordt er een nieuwe passende functie voor u gezocht bij een andere werkgever. Work2Work kan u hierbij begeleiden tijdens het traject. U bent volgens de richtlijnen van UWV wel verplicht om aan dit re-integratietraject mee te werken.

Wet Verbetering Poortwachter
Vanaf de eerste dag van ziekmelding door arbeidsongeschiktheid moet er actief worden gezocht naar een oplossing, binnen het tijdsbestek van twee jaar. Vanuit de ‘Wet Verbetering Poortwachter‘ hebben werkgever en werknemer de plicht om, conform de wettelijke kaders, een maximale inspanning te leveren voor het slagen van de re-integratie.

Voorkom loonsanctie UWV
Wanneer de werkgever geen of niet (tijdig) genoeg actie onderneemt, riskeert hij of zij de kans om een loonsanctie te ontvangen van UWV. In dat geval moet de werkgever zijn/haar werknemer een heel bruto jaarsalaris doorbetalen! Work2Work zal ervoor zorgen dat het gehele traject aan de wettelijke verplichtingen van UWV voldoet, waardoor de werkgever geen loonsancties zal ontvangen.

Aanpak
Een Spoor 2-traject moet uiterlijk binnen 6 weken na de Eerstejaars-evaluatie (in de 52e verzuimweek) worden gestart. In het Spoor 2-traject stellen we allereerst een actieplan op samen met de werknemer. Hierin worden de stappen bepaald die nodig zijn bij het vinden van een nieuwe baan, zoals sollicitatietrainingen, netwerktrainingen en begeleiding bij het vinden van nieuw werk. Al onze inspanning voor de werknemer worden conform ‘Wet Verbetering Poortwachter’ in het dossier bijgehouden.

Binnen het Spoor 2 traject bieden wij o.a. het volgende:

 • Uitgebreid persoonlijk intakegesprek
 • Sollicitatie & communicatietraining
 • LinkedIn + Social Media training & advies
 • Personal Branding training
 • NLP coaching
 • Actieve bemiddeling
 • Persoonlijke of groepsgewijze sollicitatiebegeleiding en voortgangsgesprekken
 • Arbeidsgewenning-trajecten en proefplaatsingen
 • Register Arbeidsdeskundigen, NMI register mediators en ervaren re-integratie coaches

Bent u die werkgever die geen risico wil lopen op een loonsanctie? En wilt u uw werknemer zo snel mogelijk weer aan een nieuwe baan helpen? Wij kunnen u hierbij van dienst zijn en u alles vertellen over Spoor 2 trajecten!

Voor meer informatie of een ‘offerte op maat’ bel: 0252-417928 of mail naar: info@work2work.nl

De unieke voordelen van Spoor 2 via Work2Work:

 • Focus op voorkomen van alle loonsancties UWV
 • Gecertificeerde register arbeidsdeskundigen
 • Actuele wetswijzigingen die voor u van belang zijn
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding