Re-integratie Spoor 1 Onderzoek

Wat is Re-integratie Spoor 1?
Wanneer uw werknemer arbeidsongeschikt raakt voor een langere periode, door psychische of lichamelijke klachten en door deze beperkingen helaas zijn functie niet meer kan uitoefenen, ontstaat er voor u beiden een vervelende situatie. Het is aan u als werkgever om voor uw werknemer terugkeer binnen eigen bedrijf mogelijk te maken, bijvoorbeeld door middel van een andere passende functie aan te bieden. Work2Work kan u adviseren over de mogelijkheden binnen uw bedrijf, door middel van een Re-integratie Spoor 1 onderzoek.

Wat is Re-integratie Spoor 1?
Wanneer u als werknemer ziek bent voor een langdurige periode, dan begint uw werkgever samen met u aan een re-integratietraject. Uw werkgever is verplicht om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk weer aan het werk kan. Er moet eerst worden onderzocht of u bij uw huidige werkgever kan terugkeren, in eerste instantie in de eigen functie. Als dit niet mogelijk is, dan wordt er door een bedrijfsarts en Work2Work bepaalt of u een andere passende functie bij uw werkgever kunt vervullen. Dit wordt Re-integratie Spoor 1 genoemd. Als werknemer bent u verplicht om aan dit re-integratietraject mee te werken. 

Traject Starten
Vanaf de eerste dag van ziekmelding door arbeidsongeschiktheid moet er actief worden gezocht naar een oplossing binnen het tijdsbestek van twee jaar. Hoe eerder de werkgever actie onderneemt, hoe eerder hij of zij een langdurig verzuimtraject kunnen voorkomen. Werkgevers kunnen ons al inschakelen vanaf de eerste verzuimdag. Dit scheelt een hoop moeite voor de werkgever en zo houdt de werkgever tijd over voor andere zaken.

Voorkom loonsanctie UWV
Wacht de werkgever te lang met het aanmelden van uw zieke werknemer of doet de werkgever dit helemaal niet, dan loopt de werkgever het risico op een loonsanctie van de UWV. Heeft de werkgever volgens UWV niet genoeg gedaan aan de re-integratie van zijn of haar zieke werknemer of vraagt deze werknemer een WIA-uitkering aan? Dan kan UWV de werkgever verplichten om maximaal 1 jaar langer het loon van zijn of haar werknemer door te betalen. Ontslag is dan (nog) niet mogelijk. Schakel Work2Work op tijd in en dan zorgen wij ervoor dat het traject in goede banen loopt zonder loonsancties!

Binnen het Spoor 1 onderzoek bieden wij o.a. het volgende:

 • Inventarisatiegesprek
 • Quickscan van het personeelsdossier
 • Uitgebreid persoonlijk intakegesprek met werkgever en werknemer
 • Uitgebreid arbeidsdeskundige onderzoek op de werkplek
 • Uitgebreid onderzoek naar alternatieven binnen uw bedrijf
 • Adviesrapportage: terugkeer naar eigen werk of ander werk binnen het bedrijf
 • Advies over mogelijke alternatieve opties

Wilt u ook tijd en kosten besparen en uw werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk krijgen? Ons team van arbeidsdeskundigen staat graag voor u klaar om u alles te vertellen over het Spoor 1 onderzoek!

Voor meer informatie of een ‘offerte op maat’ bel: 0252-417928 of e-mail: info@work2work.nl

Factsheets - WVP

De unieke voordelen van Spoor 1 via Work2Work:

 • Focus op het voorkomen van alle loonsancties UWV
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Gecertificeerde register arbeidsdeskundigen
 • Actuele wetswijzigingen die voor u van belang zijn
 • Wij denken met u mee en zijn creatief in het bedenken van oplossingen voor u