Re-integratie dienst voor verzekeraars

Kan het personeel van uw verzekerde relatie het werk niet meer uitvoeren of wilt u uw verzekerde relatie snel helpen met het re-integreren van het arbeidsongeschikte personeel?

Dan heeft Work2Work de oplossing voor u! Wanneer het personeel van uw verzekerde relatie arbeidsongeschikt raakt ontstaat er een lastige situatie voor zowel de werknemer als uw verzekerde relatie. Laat ons u adviseren door middel van een Spoor 1 onderzoek en/of een Spoor 2 traject.

Wet Verbetering Poortwachter
Werkgevers met langdurig zieke werknemers hebben volgens de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) de plicht het ‘Spoor 2’ traject te starten, als de werknemer niet binnen het bedrijf te herplaatsen is (Spoor 1).

Vanaf de eerste dag van ziekmelding door arbeidsongeschiktheid moet er actief worden gezocht naar een oplossing, binnen het tijdsbestek van twee jaar. Wanneer er niet snel en tijdig genoeg actie wordt ondernomen om de werknemer weer aan het werk te krijgen, kunt u van UWV een loonsanctie opgelegd krijgen. In dat geval moet er een heel bruto jaarsalaris door worden betaald. Dit wilt u natuurlijk niet!

De verzekeraar of werkgever schakelt een extern bureau in om deze sancties te voorkomen. In ons Spoor 2 traject zoeken en kunnen wij een nieuwe, passende functie voor de werknemer bij een ander bedrijf vinden. Al onze inspanningen voor de werknemer worden conform WVP in het dossier bijgehouden. Hierdoor voldoet u aan de wettelijke verplichtingen en daardoor kunnen loonsancties voorkomen worden.

In het Spoor 2 traject stellen we allereerst een actieplan op met de werknemer. Hierin worden de stappen bepaald die nodig zijn bij het vinden van een nieuwe baan, zoals sollicitatietrainingen, netwerktrainingen en begeleiding bij het vinden van nieuw werk.

Work2Work staat voor u klaar om uw verzekerde relatie zo snel mogelijk te helpen met het arbeidsongeschikte personeel. We beschikken over een zeer uitgebreid netwerk, hierdoor kunnen wij zo snel mogelijk een passende baan vinden. Work2Work denkt met u mee en is creatief in het bedenken van oplossingen. Hoe eerder u actie onderneemt, hoe eerder u een langdurig verzuimtraject kunt voorkomen. Dit scheelt u een hoop tijd en moeite en zo houdt u geld over voor andere zaken.

Wilt u ook tijd en kosten besparen en de werknemer van uw verzekerde relatie weer zo snel mogelijk aan het werk krijgen?

Ons team van arbeidsdeskundigen staat graag voor u klaar om u alles te vertellen over het Spoor 1 onderzoek en Spoor 2 re-integratie traject.

Voor meer informatie of een ‘offerte op maat’ bel: 0252-417928 of mail naar: info@work2work.nl

Waarom kiezen voor Work2Work:

  • Voorkomen van een langdurig verzuimtraject en daarmee hoge kosten
  • Focus op voorkomen van alle loonsancties UWV
  • Gecertificeerde register arbeidsdeskundigen
  • Direct op de hoogte van actuele wetswijzigingen die voor u van belang zijn
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding