Re-integratie dienst voor arbodiensten

Bent u die arbodienst die geen risico wil lopen op een loonsanctie? Wilt u de werknemers van uw aangesloten werkgever zo snel mogelijk weer aan een nieuwe baan helpen?

Dan heeft Work2Work de oplossing voor u!

Wanneer het personeel van uw aangesloten werkgever arbeidsongeschikt raakt ontstaat er een lastige situatie. Het is aan u om voor het personeel van uw aangesloten werkgever passend werk te vinden. Laat ons u adviseren door middel van een Spoor 1 onderzoek en/of een Spoor 2 traject.

Waarom kiezen voor Work2Work?

  • Voorkomen van een langdurig verzuimtraject en daarmee hoge kosten
  • Focus op voorkomen van alle loonsancties UWV 
  • Gecertificeerde register arbeidsdeskundigen
  • Direct op de hoogte van actuele wetswijzigingen die voor u van belang zijn
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Wet Verbetering Poortwachter

Werkgevers met langdurig zieke werknemers hebben volgens de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) de plicht het ‘Spoor 2’ traject te starten, als de werknemer niet binnen het bedrijf te herplaatsen is (Spoor 1).

Vanaf de eerste dag van ziekmelding door arbeidsongeschiktheid moet er actief worden gezocht naar een oplossing, binnen het tijdsbestek van twee jaar. Wanneer er niet snel en tijdig genoeg actie wordt ondernomen om de werknemer weer aan het werk te krijgen, kunt u van UWV een loonsanctie opgelegd krijgen. In dat geval moet er een heel bruto jaarsalaris door worden betaald. Dit wilt u natuurlijk niet!

De arbodienst of werkgever schakelt een extern bureau in om deze sancties te voorkomen. In ons Spoor 2 traject zoeken en kunnen wij een nieuwe,  passende functie voor de werknemer bij een ander bedrijf vinden. Al onze inspanningen voor de werknemer worden conform WVP in het dossier bijgehouden. Hierdoor voldoet u aan de wettelijke verplichtingen en daardoor kunnen loonsancties voorkomen worden.

In het Spoor 2 traject stellen we allereerst een actieplan op met de werknemer. Hierin worden de stappen bepaald die nodig zijn bij het vinden van een nieuwe baan, zoals sollicitatietrainingen, netwerktrainingen en begeleiding bij het vinden van nieuw werk.

Work2Work staat voor u klaar om uw aangesloten werkgever zo snel mogelijk te helpen met het arbeidsongeschikte personeel. We beschikken over een zeer uitgebreid netwerk, hierdoor kunnen wij zo snel mogelijk een passende baan vinden. Work2Work denkt met u mee en is creatief in het bedenken van oplossingen. Hoe eerder u actie onderneemt, hoe eerder u een langdurig verzuimtraject kunt voorkomen voor uw klanten.

Wilt u ook de werknemers van uw klanten weer zo snel mogelijk aan het werk krijgen? Neem dan contact met ons op! Ons team van arbeidsdeskundigen staat graag voor u klaar om u alles te vertellen over het Spoor 1 onderzoek en Spoor 2 re-integratietraject.